| نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي |
| نويسنده |
پيغام |

parisa-s
سر دبیر کارگروه ها

وضعيت: آفلاين 12 فروردين ماه ، 1389 تعداد ارسالها: 404 امتياز: 1173 تشکر کرده: 449 تشکر شده 439 بار در 238 پست
|
ارسال شده در: يكشنبه، 13 تير ماه ، 1389 21:53:26 موضوع مطلب: جنگل ابر , تكه اي بهشت..! |
|
|
اين جنگل پاره اي از بهشت است.....
باديدن اين تصاوير احساس كردم در روياها گام بر ميدارم......
بنگريد....
چه شوري دارد و چه هيجاني كه ابر ها چون تكه اي از بهشت صورت آدمي را با لطافتي سپيد نوازش ميكنند...
و تو وجود ابر ها را , وجود عشق را, و خود خدا را در برت احساس ميكني , در ميان دستانت مي فشاري و
و گذر آرام تمامي خيالات شورانگيز به حقيقت پيوسته را در ميان چشمان بهت زده ات تماشا ميكني ....
دمي فرو ميدهي...
و آنگاه زندگي در رگهايت و تا اعماق وجودت مي جوشد....
در جنگل ابر، آسمان به زمين ميآيد
و راه رفتن ميان ابرها رويايي است دستيافتني؛
آنجا سوار بر ابر سفر ميكني...
جنگل ابر از قدیمیترین و زیباترین جنگلهای زیبای ایران است که با گونههای گیاهی و جانوری نادر یکی منحصر به فردترین و زیباترین زیستبومهای ایران محسوب میشود. این جنگل در حدود ۵۰ کیلومتری شمال شرق شهر شاهرود در استان سمنان و در مسیر جاده شاهرود به آزادشهر و در استان گلستان در کنار روستای ابر قرار دارد.
به دلیل این که در اغلب مواقع فضای این جنگل را اقیانوسی از ابر فراگرفته به این نام مشهور است. در این جنگل ابرها آنقدر به درختها نزدیکند که بهنظر میرسد جنگل بر روی ابرها سوار است و میتوان در میان ابرها گشت و گذار کرد و به باور بسیاری از گردشگران یکی از زیباترین چشماندازهای طبیعت ایران محسوب میشود.
ارتفاع زیاد جنگل از سطح دریا، پایین بودن دما در فصل گرما و وجود چشمهسارهای فراوان و پوشش جنگلی متنوع از شاخصههای این جنگل است.
جنگل ابر درمحلی واقع است که از ضخامت کوههای البرز کاسته میشود و ابرهای گرفتار در پشت این دیواره از لابهلای درهها به سمت جنوب سرازیر میشوند؛ به همین خاطر تقریباً از بعدازظهر تا نیمههای شب با سرد شدن هوا چنان مینماید که جنگل به روی ابرها سوار شده است. مجاورت دو ناحیه کم فشار و پرفشار (دشت گرگان و منطقه ابر) باعث شده هر وقت زمین انرژی میگیرد ابرها جابهجا شوند و بهنظر برسد که ابرها از آسمان به زمین میآیند. این اتفاق منطقه ابر را دگرگون کرده و آب و هوایی متفاوت از سراسر سمنان به آن داده است.
قدمت این جنگل مربوط به جنگلهای هیرکانی است که جزو به بقایای دوران سوم زمینشناسی است.
ادامه دارد... _________________ ايران من
با آن همه ستم هايي كه در خاكت نفوذ كرده
و تو را با بي رحمي خفه ميكند
من نفسم را به تو هديه مي دهم
تا تو زنده و پايدار بماني تا ابد.... |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |
محل سكونت: ایران زمین

Ariyadokht
سر دبیر کارگروه ها

وضعيت: آفلاين 19 بهمن ماه ، 1388 تعداد ارسالها: 401 امتياز: 1005 تشکر کرده: 522 تشکر شده 292 بار در 187 پست
محل سكونت: ایران زمین
|
ارسال شده در: يكشنبه، 13 تير ماه ، 1389 22:42:49 موضوع مطلب: |
|
|
به به!!!
چه زیبا!!
روانت شاد باد که روانم با دیدن این فرتورها شاد شد بانو! _________________ همه دنیا تن است و ایران دل
نیست گوینده زین کلام خجل
چون که ایران دل زمین باشد
دل ز تن به بود یقین باشد |
|
|
بازگشت به بالا |
|
| کاربرانی که برای این ارسال از Ariyadokht تشکر کرده اند parisa-s |
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

وضعيت: آفلاين 24 دي ماه ، 1387 تعداد ارسالها: 2080 امتياز: 4825 تشکر کرده: 697 تشکر شده 1024 بار در 734 پست
|
ارسال شده در: دوشنبه، 14 تير ماه ، 1389 07:34:44 موضوع مطلب: |
|
|
چه با شکوه !
ای کاش این مه دلپذیر با ورزش نسیمی خنک چهره ام را نوازش میکرد  _________________ آباد باش ای ایران ! آزاد باش ای ایران ! از ما فرزندان خود دلشاد باش ای ایران ! |
|
|
بازگشت به بالا |
|
| کاربرانی که برای این ارسال از niloofarmehrzamin تشکر کرده اند parisa-s |
|
 |

parisa-s
سر دبیر کارگروه ها

وضعيت: آفلاين 12 فروردين ماه ، 1389 تعداد ارسالها: 404 امتياز: 1173 تشکر کرده: 449 تشکر شده 439 بار در 238 پست
|
ارسال شده در: دوشنبه، 14 تير ماه ، 1389 12:57:36 موضوع مطلب: |
|
|
سپاس از پاسختان دوستان گرامي...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
اين ابر ها , اين درخت ها , از پشت اين صفحه ي شيشه اي بي روح مرا به سوي خود
مي خوانند , تا عمق جانم نفوذ ميكنند و مرا به درون خود ميكشانند...
انگار...
تا بلنداي اين سرزمين عشق , تا اوج , پر ميگشايم و بي پروا بوسه اي بر بخشش هاي گرم خورشيد مي گذارم...!!
انگار...
اين گستره ي سپيد بي مانند مرا در آغوش كشيده... و در ميانش باد , ترانه ي دل انگيز زندگي را مي نوازد....
اين گستره ي سپيد بي مانند در احساس آبي آسمان سرشار است... و من انگار , در آغوش خدا شناور...
==============================================================
جنگل ابر رویای دست یافتنی
يك روز گرم تابستاني با طي مسافت 40 كيلومتري از شاهرود به منطقه اي خواهيد رسيد كه بايد حتماً لباس گرم به همراه داشته باشيد. منطقه اي كه در پائين دست شما مه همه جا را پوشانيده وسبزي درختان منظره اي رويايي را به وجود آورده است. و ناگهان آرزوي كودكيتان را به ياد مي آوريد سوار شدن بر ابر ، در كنار شما و در ميان ناباوريتان اقيانوس ابر شكل گرفته است آنچنان كه حس مي كنيد با برداشتن چند قدم بر ابر سوار خواهيد شد. سكوت خاص منطقه شمارا وادارمي كند دقايق بسياري را محو تماشا اين جلوه زيبا خدا دادي شويد منظره اي كه اغراق نيست اگر بگوئيم دل كندن از آن بسيار سخت است.
تنوع بسیار بالای گونه های گیاهی در منطقه سبب شده که این جنگل به عنوان بانک ژنتیک گیاهی جهان مطرح شده و هر ساله کارشناسان و متخصصین زیادی را در غالب گروه های گیاه شناس و دانشمند به سوی خود جذب نماید ، رشد و نمو بسیار بالای گونه هایی گیاهی ، خود موجب تغییر پوشش گیاهی سطح جنگل به فاصله زمانی هر بیست روز یک بار زیبایی خاص و منحصر به فردی را به جنگل ابر داده و این مهم آنقدر محسوس و چشمگیر است که اگر شخصی به فاصله زمانی بیست روز یک بار از یک مکان ثابت بازدید به عمل آورد قادر به شناسایی منطقه نخواهد بود و آنجا را مکانی جدید خواهد یافت که قبلا آنجا را ندیده.
وجود چشمه سارها و آبشارهای زیبا همچون آبشار آلوچال ، دالانهای درختی منحصر به فرد و جاذبه های توریستی و گردشگری و چشم اندازهای متنوع موجب گشته که جنگل ابر به عنوان یکی از عرصه های خاص گردشگری در جهان مطرح شده و سالانه توریستها و گردشگران زیادی را به سوی خود جذب نماید .
وسعت این گستره زیبا و بی نظیر که تمامی گردشگران داخلی و خارجی بر منحصر به فرد بودن آن صحه می گذارند و از آن به عنوان بهشت گم شده نام می برند ، بالغ بر سی و پنج هزار هکتار می باشد که در حال حاضر اداره منابع طبیعی شهرستان شاهرود آنرا مدیریت می نماید ، اما به لحاظ وجود ویژگی های منحصر به فرد منطقه به عنوان یکی از مناطق خاص اکوتوریستی ایران و جهان مطرح شده و مشتاقان زیادی را به سوی خود می خواند و همه روزه مخصوصا روزهای پایانی هفته شاهد ورود چند هزار نفری گردشگران به منطقه هستیم که این امر بیشتر از ظرفیت منطقه بوده و خود موجب تخریب عرصه گشته به خصوص آنکه اکثر كساني که برای دیدن زیباییهای کهن جنگل جهان می آیند به علت عدم آگاهی با ریختن زباله در محل و روشن کردن آتش روی چمن و زیر درختان موجب وارد شدن خسارت به اکوتوریسم منطقه شده و ضربات جبران ناپذیری را وارد می کنند .
جنگل ابر صفحه نقاشي هنرمندي چون خالق هستي است كه تا آن را نبينيد باور نخواهيد كرد كه در كشورما چنين جنگلي با اين ويژگيهاي خاص نيز وجود دارد . بايد پذيرفت كه براي حفظ شاخه شاخه آن بايد كوشيد واجازه نداد تا آسيبي به آن برسد
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |

parisa-s
سر دبیر کارگروه ها

|
ارسال شده در: دوشنبه، 14 تير ماه ، 1389 18:27:37 موضوع مطلب: |
|
|
خداي من....
اين تصاوير را كه ميبينم دلم ميخواهد تمام لطافت و نرمي و زيبايي اش را در آغوش كشم.....
دلم ميخواهد خودم را در اين اقيانوس بي رياي صميميت و عشق رها سازم و شناور فقط اين پهنه ي دلرباي هوس انگيز را بنگرم.....
آري من مست ميشوم....
دلم ميخواهد جريان گذر ابر ها را در رگهايم احساس كنم.....
دست خودم نيست ....اين تصاوير را كه ميبينم....
دلم از جا كنده ميشود....
خداي من....
اين چه شگفتي است كه دركش از انديشه من و حتي خيال من اين چنين فراتر ميرود...
دلم ميخواهد بر روي ابر ها , نرم و سبك , خرامان و شادكامان , گام بر دارم....و دستانم را بر دستان باد بگيرم....
انگار كه بر دستان خدا , آرميده باشم....
=====================================================================
دلم نيامد شما اين تصاوير شگفت رو نبينيد....
همان طور كه گفتم آب و هوا هر بيست روز يك بار دگرگون ميشود....و پوشش سطح زمين نيز تغيير ميكند....!!!
در ادامه بيشتر به اين جنگل شگفت انگيز و اسرار آميز مي پردازم....
اكنون پوشش هاي گياهي متنوع را بنگريد...
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |

parisa-s
سر دبیر کارگروه ها

|
ارسال شده در: سه شنبه، 15 تير ماه ، 1389 19:24:30 موضوع مطلب: |
|
|
با ساخت جاده جنگل ابر هم نابود ميشود.....
ساخت جادهای عریض از دل جنگل ابر :
جنگلی زیبا که در مرز مناطق کویری سمنان و جنگلهای استان گلستان قرار دارد. این روزها کابوس جاده و بولدوزر، خواب و آرامش را از چشم درختان 4 هزار ساله جنگل ابر ربوده است. لشکری از ویلاسازها با پیش قراولی جادهسازها در کمین این جنگل تاریخی نشستهاند.
جنگل ابر از اهمیت زیستمحیطی بالایی برخوردار است. دکتر پیمان یوسفیآذر مدیرکل جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها و مراتع در این خصوص میگوید:«جنگل ابر جزو جنگلهای کمیاب اکوتن است. در دنیا مناطق اکوسیستم حاشیهای اندکی وجود دارند که در لبه 2 ناحیه رویشی واقع باشند. جنگل ابر، مرز جنگلهای ایرانی تورانی و جنگلهای یوروپ سیبرین است. به لبههای شرقی البرز به دلیل تنوع زیستی به شدت بالای آن، نواحی رویشی سلطنتی میگویند. جنگل ابر در خاورمیانه بینظیر است و یکی از شاهکارهای جهان به شمار میآید.»
جنگل ابر بکر از دوره سوم زمینشناسی بر جای مانده و دارای درختان سرخدار است که قدمتی 4هزار ساله دارند. در این جنگل 500 هکتار درخت سرخدار به چشم میخورد که به لحاظ وسعت، مشابه چندانی در جهان ندارد. از این درختان اسانسی به نام «تاکسول» به دست میآید که در درمان انواع سرطانها کاربرد دارد.
لازم به ذکر است، چهار ميليارد جنگل در جهان وجود دارد که از اين ميزان چهار هزار گونه سرخدار بوده که 500 هکتار آن در «ارسباران» و جنگل «ابر» وجود دارند
گونههای درختی بلوط در اشکوب فوقانی، گونههای ممرز در حاشیه درهها، درختان توسکا، ولیک و ازگیل وحشی نیز در زیر اشکوبها قرار دارند که احداث جاده ابر، جان همه این درختان را نشانه رفته است.
گردشگران برای رسیدن به بسیاری از نقاط ویژه طبیعتگردی، مجبورند پای پیاده یا با حیوانات محلی به منطقه بیایند. در چنین شرایطی پیمانکار وزارت راه در حال احداث جادهای به پهنای یک بزرگراه برای دستیابی به جنگل ابر است.حال آن که در اکثر کشورهای توسعه یافته، جادههای اکوتوریستی را با عرض کم و بعضاً به صورت شهر احداث میکنند تا طبیعت آسیب کمتری ببیند.!!!
عدهای میخواهند از دل این بهشت سبز بازمانده از عصر دایناسورها، جادهای بکشند که علاوه بر مسیر اصلی آن، دستکم تا 300 متر اطراف آن را نیز خالی از درخت خواهد کرد.
قرار بود از ابتداي سال 89 با مساعد شدن شرايط جوي عمليات ساخت اين جاده آغاز شود .
مديركل اداره راه و ترابري سمنان: جاده در جنگل ابر ساخته ميشود مگر اينكه دولت مصوبههايش را پس بگيرد .
ساخت جاده علي آباد ـ شاهرود چهار مصوبه دولت دارد و طبق اين مصوبهها بايد با رعايت شرايط زيست محيطي ساخته شود اما حدود پنج سال است كه منابع طبيعي و محيط زيست جواب اين طرح را نميدهند كه وزارت راه و ترابري در اين زمينه شش مشاور گرفته و مبالغ زيادي را صرف كرده است تا نهايتا طرحي اقتصادي و با رعايت شرايط زيست محيطي كه هيچ اثر مخربي براي جنگل ندارد ارائه كرده است اما منابع طبيعي و محيط زيست با ساخت هر طرح جادهاي مخالفت دارند و هنوز جواب ندادهاند كه تا مجوز ندهند اين طرح شروع نخواهد شد.
البته اين خبر مربوط به اواخر سال 88 بود .
اما اين خبر مربوط به ارديبهشت 89 است :
مدير کل اداره راه و ترابري استان سمنان از اصلاح جاده فعلي ابر خبرداد و گفت: طبق نظر مساعد سازمان حفاظت از محيط زيست جاده فعلي جنگل ابر ( جاده گاز) اصلاح و بازسازي خواهد شد.
اكنون ميگويند احداث جاده ي جديد ابر تخريب درختان را در پي نخواهد داشت ....مگر ميشود جاده اي به سوي جنگل احداث شود و تخريب درختان به دنبال آن نباشد....؟
چندين سال است كه ميخواهند اين جاده را بسازند و اداره راه و ترابري از احداث آن كوتاه نميايد....!! اكنون نميدانم چه بلايي برسر اين جنگل خواهد آمد و ساخت اين جاده تا چه مرحله اي پيش رفته است.....
لينكهايي را كه ميذارم اخبار مربوط به ساخت اين جاده است.....
آخرين ويرايش توسط parisa-s در تاريخ پنجشنبه، 17 تير ماه ، 1389 10:15:25; دفعات ويرايش در مجموع : 1 مرتبه |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

وضعيت: آفلاين 24 دي ماه ، 1387 تعداد ارسالها: 2080 امتياز: 4825 تشکر کرده: 697 تشکر شده 1024 بار در 734 پست
|
ارسال شده در: سه شنبه، 15 تير ماه ، 1389 19:55:15 موضوع مطلب: |
|
|
پریسا جانم سپاس بیکران از برای این آگاهی بسیار ارزشمند بود باز هم سپاس _________________ آباد باش ای ایران ! آزاد باش ای ایران ! از ما فرزندان خود دلشاد باش ای ایران ! |
|
|
بازگشت به بالا |
|
| کاربرانی که برای این ارسال از niloofarmehrzamin تشکر کرده اند parisa-s |
|
 |

parisa-s
سر دبیر کارگروه ها

|
ارسال شده در: پنجشنبه، 1 مهر ماه ، 1389 21:03:24 موضوع مطلب: |
|
|
درود بر دوستان گرامي
با فرا رسيدن فصل پاييز ، دوست داشتم فرتورهايي از زيبايي هاي اين جنگل در فصل پاييز را نشان دهم.
همان طور كه پيش تر گفته بودم ، جنگل ابر پوشش گياهي متنوع و ويژه اي دارد و هر كس هر فصلي از سال را كه به آنجا سفر كند ، پوشش گياهي متفاوتي را مشاهده ميكند !
هنوز هم با ديدن اين تصاوير از خود بي خود ميشوم ...و احساس ميكنم در بهشت گام بر ميدارم .
وجود ابر در قسمتهای پایین دست در آبخیز شمالی، زیبایی این جنگل را دو چندان کرده است. در این منطقه در قسمت شرقی و غربی به دلیل ارتفاعات بلند باعث گشته تا ابرها که بوسیله باد به سمت ارتفاعات رانده می شوند. در قسمت میانی فشرده شده و از این کریدور اصلی و چند کانال فرعی ابرها به سمت جنوب رشته کوه البرز هدایت شده و ضمن ایجاد جنگلهای پراکنده با تنوع گونه های درختی و ختچه ای آب و هوای شهرستان را نیز به نحو مطلوبی پاکیزه و پراکسیژن و مرطوب گردانیده است. این منطقه در حد فاصل بین دو کلان اقلیم خشک و نیمه خشک و مرطوب و نیمه مرطوب واقع شده که این امر باعث ایجاد تنوع گیاهی و جانوری شده است. از گیاهان درختی می توان بلوط ، ممرز افرا، شیردار، توسکا ، آزاد داغداغان و از گیاهان مرتعی گونه های کلاه میر حسن ، چوبک ، اسپرس، دم روباهی ، آویشن وشبدر را نام برد. این منطقه از معدود مناطقی است که رشته کوه البرز در این ناحیه به حداقل عرضی خود رسیده و تقریباً از یک شاخه اصلی تشکیل شده است . از جانوران این منطقه می توان خرس قهوه ای ، گرک، پلنگ ، خوک وحشی، شغال ، روباه، خرگوش کل وبز ،شوکا ، واز پرندگان کبک ، کبوتر جنگلی، بلدرچین ، عقاب جنگلی، کرکس، شاهین ، فاخته، قرقاول را نامبرد.
بر گرفته از :
|
|
بازگشت به بالا |
|
| کاربرانی که برای این ارسال از parisa-s تشکر کرده اند arya, apadana |
|
 |