| نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي |
| نويسنده |
پيغام |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

وضعيت: آفلاين 24 دي ماه ، 1387 تعداد ارسالها: 2080 امتياز: 4825 تشکر کرده: 697 تشکر شده 1024 بار در 734 پست
|
ارسال شده در: دوشنبه، 3 خرداد ماه ، 1389 21:45:06 موضوع مطلب: گَلها یا گیلانیها |
|
|
نژادهای گَل و سلتیک از ریشه دار ترین و با فرهنگ ترین نژاد های اروپایی هستند که در زمینه ی هنری به ویژه موسیقی های فولکلوریک و با مضامین عرفانی و اسطوره ای در جهان چه اروپا و چه امریکا و استرلیا از جایگاه بلندی برخوردار هستند گرچه آنها در اقلیت هستند اما همیشه تلاش دارند تا اصالت نژادی خود را به رخ دیگر مردمان اروپا بکشند . از ویزگی های این قوم داشتن اسطوره ها ترانه ها و داستان های شفاهی مشترک با نژاد مردمان فلات ایران به ویژه گیلَکی ها هستند . شگفت آنکه حتی رقص های محلی و سنتی آنها هم همانندی بسیاری با گیلکی ها خراسانیها و کردها دارد . یکی از ویژگی های این قوم این است که بانوان بسیار باوقار و متینی دارند و همواره به آداب و رسوم نیاکانشان پایبند هستند در آینده بیشتر با این دو قوم هم ریشه آشنا میشویم
برای اینکه با این دو قوم آشنایی بیشتری پیدا کنید پیوند زیر را بخوانید :
|
|
|
بازگشت به بالا |
|
| کاربرانی که برای این ارسال از niloofarmehrzamin تشکر کرده اند yazdan, arya |
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

وضعيت: آفلاين 24 دي ماه ، 1387 تعداد ارسالها: 2080 امتياز: 4825 تشکر کرده: 697 تشکر شده 1024 بار در 734 پست
|
ارسال شده در: چهارشنبه، 5 خرداد ماه ، 1389 14:50:21 موضوع مطلب: |
|
|
آشنایی با موسیقی سلتیک نیو ایج Celtic New Age
موسیقی سلتیک نیو ایج Celtic New Age شاخه ای از موسیقی نیو ایج New Age است. سلتیک از کلمه سلت Celt گرفته شده است. سلت ها اقوامی بودند که در 700 سال قبل از میلاد مسیح در اروپا می زیستند. مردم بریتانیا به خصوص ایرلندی ها و اسکاتلندی ها خود را از نسل سلت ها می دانند و میراثدار فرهنگ باستانی سلت ها از جمله موسیقی سلتیک هستند.
هر جا که اسکاتلندی ها یا ایرلندی ها هستند، موسیقی سلتیک نیز آنجا هست. برای مثال در آمریکا، کانادا، استرالیا و نیوزیلند هم می توان رگه هایی از موسیقی سلتیک را مشاهده کرد. در واقع موسیقی سلتیک را می توان موسیقی محلی (فولکلور) کشورهای حوزه فرهنگی بریتانیا برشمرد. و جالب اینجاست که موسیقی محلی هیچ قومی یا فرهنگی این چنین جهانی نشده و در دنیا شناخته شده نیست.
"موسیقی سلتیک را می توان به راحتی تشخیص داد. این گونه موسیقی غالباً توسط سازهایی مانند چنگ ، نوعی فلوت به نام tin whistle ، ویولن ، نوعی طبل به نام Bodhran و نوعی ساز بادی به نام Bagpipes نواخته می شود."*
موسیقی سلتیک، موسیقی بسیار زیبایی است و سرشار از شور، عشق و جوانی. شما هم حتماً نمونه هایی از موسیقی سلتیک را شنیده اید. اگر بخواهم چند مثال برای موسیقی سلتیک ذکر کنم می توانم به موسیقی فیلم تایتانیک، موسیقی فیلم شجاع دل و قسمت هایی از موسیقی فیلم ارباب حلقه ها اشاره کنم. در ادامه چند تا از آهنگسازان سبک سلتیک نیو ایج را که خودم می شناسم به شما معرفی می کنم :
جیمز هورنر آهنگساز آمریکایی و یکی از مشهورترین آهنگسازان موسیقی متن فیلم در دنیا است. او برای ده ها فیلم و سریال، موسیقی ساخته است که از جمله آنها می توان به تایتانیک، آواتار، ذهن زیبا، آخرالزمان، همه مردان شاه، افسانه زورو و شجاع دل اشاره کرد. او در بسیاری از کارهای خود مثل موسیقی فیلم های تایتانیک و شجاع دل از ابزار موسیقی سلتیک استفاده کرده است.
دانلود آهنگ Rose از موسیقی متن فیلم تایتانیک :[فقط کاربران میتوانند لینک ها را مشاهده کنند برای عضویت اینجا را کلیک کنید]
دانلود آهنگ A gift of thistle از موسیقی متن فیلم شجاع دل :[فقط کاربران میتوانند لینک ها را مشاهده کنند برای عضویت اینجا را کلیک کنید]
انیا Enya
انیا، بانوی خواننده و آهنگساز مشهور ایرلندی است که با صدای اسرارآمیز و ملکوتی خود انسان را مسحور می کند. در بسیاری از کارهای خود از زبان باستانی سلت ها استفاده کرده است. او چهاربار جایزه گرمی بهترین آلبوم نیوایج را از آن خود کرده است. یکی از ترانه های او در موسیقی متن فیلم ارباب حلقه ها استفاده شده است. شاهکار او یعنی ترانه Only time در سال 2001 در فیلم نوامبر شیرین Sweet November استفاده شد. همچنین این ترانه پس از حملات 11 سپتامبر در موسیقی متن بسیاری از برنامه های تلویزیونی به مناسبت این حادثه استفاده شد.
دانلود ترانه May it be از موسیقی متن فیلم ارباب حلقه ها :[فقط کاربران میتوانند لینک ها را مشاهده کنند برای عضویت اینجا را کلیک کنید]
دانلود ترانه زیبای Only time حتماً دانلود کنید :[فقط کاربران میتوانند لینک ها را مشاهده کنند برای عضویت اینجا را کلیک کنید]
Secret Garden
گروه سیکرت گاردن متشکل از یک زوج ایرلندی – نروژی یعنی فیونولا شری Fionnuala Sherry ویولونیست ایرلندی و رولف لاولند Rolf Løvland پیانیست و آهنگساز نروژی است. بیش از 3 میلیون نسخه ازآلبوم های زیبای این گروه در سرتاسر جهان به فروش رفته اند. موسیقی این گروه را می توان یکی از بهترین نمونه های موسیقی سلتیک نیو ایج دانست.
دانلود ترانه زیبای Nocturne از این گروه :[فقط کاربران میتوانند لینک ها را مشاهده کنند برای عضویت اینجا را کلیک کنید]
لورینا مک کنیت Loreena McKennitt
خواننده، آهنگساز و نوازنده هارپ و پیانو اهل کاناداست. شهرت او به خاطر صدای سوپرانو و نیز ترکیب موسیقی سلتیک با تم های موسیقی جهانی و موسیقی خاورمیانه است.
یکی از آهنگ های معروف او در ایران با نام گل ارکیده هست که توسط یکی از خوانندگان کشورمان اجرا شده بود.
دانلود ترانه Bonny Portmore از لورینا مک کنیت :[فقط کاربران میتوانند لینک ها را مشاهده کنند برای عضویت اینجا را کلیک کنید]
داگدا Dagda
گروهی است متشکل از دو آهنگساز ایرلندی یعنی رژ کیتینگ Reg Keating و فیلیپ اُرایلی Phillip O'Reilly . داگدا نام یکی از خدایان اقوام سلت است. این گروه تاکنون 6 آلبوم به دنیای موسیقی نیو ایج عرضه کرده است.
دانلود ترانه Criost Liom از این گروه :[فقط کاربران میتوانند لینک ها را مشاهده کنند برای عضویت اینجا را کلیک کنید]
سلتیک وومن Celtic Woman
یک گروه موسیقی سلتیک متشکل از چندین خواننده زن به سرپرستی دیوید داونز David Downes است. اعضای زن گروه ثابت نیستند. اولین آلبوم این گروه در سال 2005 منتشر شد.
البته شمار زنان خواننده ی سلتیک بسیار بیشتر از این سخنان است و موسیقی و خوانندگی بین زنان سلتیک رواج دارد
برگرفته از تارنگار :
_________________ آباد باش ای ایران ! آزاد باش ای ایران ! از ما فرزندان خود دلشاد باش ای ایران ! |
|
|
بازگشت به بالا |
|
| کاربرانی که برای این ارسال از niloofarmehrzamin تشکر کرده اند yazdan |
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

|
ارسال شده در: پنجشنبه، 6 خرداد ماه ، 1389 15:34:32 موضوع مطلب: |
|
|
حال کمی به ساختار زبانی آنها بپردازیم :
زیرخانواده ها: سلتیک
این گروه از خانواده ی زبان های هند و اروپایی، از نظر تاریخی و جغرافیایی، به دو بخش قاره ای و جزیره ای تقسیم می شود. بخش نخست (قاره ای) اکنون منسوخ شده، اما بخش جزیره ای کمابیش بکار رفته و زیرگروه های زیر را دربر می گیرد:
۱) بریتونی (Brythonic): شامل زبان های برِتون(Breton)، کرنی (Cornish)، ولزی (Welsh).
2) گایلیک (Gaelic): شامل زبان های ایرلندی، گایلیک اسکاتلند یا اِرس (Erse)، و مانکس (Manx).
تا قرن پنجم میلادی از زبان های سلتیک، بویژه زبان گایلیک، در سراسر اروپای غربی استفاده می شده است. اما امروزه دانش ما درباره ی این زبان ها محدود به آن چیزی است که در جزیره ی بریتانیا و ایرلند باقی مانده است.
بطور کلی، زبان های سلتیک آوای /p/ موجود در زبان هند و اروپایی را حذف کرده است. برای نمونه، porcus که در زبان لاتین یعنی خوک، و بشکلهای porc, pork,… وارد زبان های اروپایی شده، در زبان های سلتیک بشکل orc درآمده است.
دو جنس (مونث و مذکر) در زبان های سلتیک وجود دارد و صفت معمولا پس از اسم می آید. در این زبان ها (همانند برخی دیگر از زبان های هند و اروپایی) از اسم فعل (verbal noun) بجای صفت فاعلی (present participle) استفاده می شود. جمله ها همیشه با فعل آغاز می شوند و کارگزار در جمله با استفاده از مجهول غیرشخصی (impersonal passive) بیان می شود. همه زبان های سلتیک، امروزه برای نوشتن از الفبای لاتین استفاده می کنند. _________________ آباد باش ای ایران ! آزاد باش ای ایران ! از ما فرزندان خود دلشاد باش ای ایران ! |
|
|
بازگشت به بالا |
|
| کاربرانی که برای این ارسال از niloofarmehrzamin تشکر کرده اند arya |
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

|
ارسال شده در: جمعه، 7 خرداد ماه ، 1389 13:16:01 موضوع مطلب: |
|
|
درود بر همگی
برای اینکه با موسیقی سلتیک آشنایی پیدا کنید نمونه های بارز آن را در اینجا می آوریم . نخستین با نام (secret garden) باغ راز آمیز یا ناکترن (آوای شبانه)
1. Download Link: Click here to download file
MD5: 38915A2E38B44F5342752EFD04BA8E3A
ترانه به دو زبان نوروژی و انگلیسی باستان خوانده شده که فایل زبرین به زبان نوروژی است .
[ Secret Garden - nocturne
Preview: now let the day just slip away so the dark night may watch over you nocturne violin for a long time though darkness lay it will give way when the dark night delivers the day nocturne...
Secret Garden - nocturne (norwegian version)
Preview: la dagen få sin hvile nå og natten vil våke for den nocturne se mørket må engang forgå så natten kan føde en dag... |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

|
ارسال شده در: جمعه، 7 خرداد ماه ، 1389 17:34:15 موضوع مطلب: |
|
|
درود بر همگی
به شباهت شگفت انگیز لباس مردمان رشت و لاهیجان با برخی از طراحی های لباس سلت ها بیندیشید |
|
|
بازگشت به بالا |
|
| کاربرانی که برای این ارسال از niloofarmehrzamin تشکر کرده اند parisa-s |
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

|
ارسال شده در: جمعه، 7 خرداد ماه ، 1389 17:38:56 موضوع مطلب: |
|
|
| این شال بلند شرابه دار را هنوز هم مردمان رشت و لاهیجان و مردمان مازندران بر شانه ی خود می اندازند |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

|
ارسال شده در: جمعه، 7 خرداد ماه ، 1389 17:54:39 موضوع مطلب: |
|
|
| در این طراحی ها زنان به مانند زنان رشت و لاهیجان بدون سینه بند هستند حال آنکه در آینده به شما نشان خواهم داد که بالا نگه داشتن سینه یک رسم آیینی مهری بوده و بخشی از طراحی لباس زنان بوده است . |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

|
ارسال شده در: جمعه، 7 خرداد ماه ، 1389 18:09:01 موضوع مطلب: |
|
|
| کلاه این مرد نوازنده ی نی انبان به مانند کلاه مغان مادی است جدا از اینکه پنام ندارد |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

|
ارسال شده در: جمعه، 7 خرداد ماه ، 1389 18:52:35 موضوع مطلب: |
|
|
| طرح لباس مردمان گیلان پیشینه ای چهار هزار ساله دارد با هم بخشهایی از طرحهای ایرانی را ببینیم در آینده به طرح های دیگر هم خواهیم پرداخت |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

|
ارسال شده در: جمعه، 7 خرداد ماه ، 1389 19:25:06 موضوع مطلب: |
|
|
این فرتورها از دست رنج پژوهشگر فرهنگ مردم جناب آرش نور آقایی هستند
با هم ببینیم : |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

|
ارسال شده در: جمعه، 7 خرداد ماه ، 1389 19:30:37 موضوع مطلب: |
|
|
| با ز هم ببینیم تا دوباره به سراغ گلها برویم |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

|
ارسال شده در: جمعه، 7 خرداد ماه ، 1389 22:18:03 موضوع مطلب: |
|
|
حال دوباره به سراغ گَلها میرویم ...
در برخی از طراحی های لباس گلها نیز دامن های رنگارنگ و شادی وجود دارد با هم ببینیم ... |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

|
ارسال شده در: شنبه، 8 خرداد ماه ، 1389 09:34:32 موضوع مطلب: |
|
|
با درود بر همگی
موسیقی باغ راز آمیز یا شاید همان بهشت گمشده به زبان انگلیسی
MD5: CC0F3B224625B93C149A0221154542B8
آخرين ويرايش توسط niloofarmehrzamin در تاريخ شنبه، 8 خرداد ماه ، 1389 19:22:45; دفعات ويرايش در مجموع : 1 مرتبه |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

|
ارسال شده در: شنبه، 8 خرداد ماه ، 1389 18:44:34 موضوع مطلب: |
|
|
درود بر همگی
باورها و اسطوره های سلتی نزدیکی فراوانی با عرفان مهری ایران زمین دارد و همان فرهنگ همه خدا گرایی و جان دار انگاری جهان هستی و اینکه خدا را در همه ی پدیده های جهان هستی باید جستجو کرد ذر این ترانه آفریننده ی جهان هستی یک مادر است و به تجسم یک آوا درآمده و با یک نوزاد سخن میگوید .این ترانه هم به سبک ترانه های فولک رولیک ایرلندی خوانده شده
Lyrically, it is a very Celtic-inspired song, with the singer portraying
herself as "the voice" which watches over the world, describing "her" effects on the elements, such as the wind, the seasons, in a similar way to Mother Nature. It is of a folk style and is sung at a very high pitch. Quinn was accompanied by traditional Irish percussion, woodwind and string instruments
خود ترانه به زبان انگلیسی (برای شنیدن ترانه پیوند پایین را کلیک کنید)
I hear your voice on the wind /من ندای تو را در وزش باد میشنوم
And I hear you call out my name / من ندای تو را میشنوم هنگامیکه نام مرا به آواز بلند میخوانی !
Listen my child you say to me/فرزندم !به ندای من گوش فراده !
I am the voice of your history/من ندای سرگذشت توام !
Be not afraid - come follow me/بیمی به خود راه نده و همراهم بیا!
Answer my call and I´ll set you free/به ندای من پاسخ ده ! من تو را آزاد آفریدم !
I am the voice in the wind and the pouring rain/من در صدای وزش باد و در صدای ریزش بارانم !
I am the voice of your hunger and pain/من در صدای گریه ی گرسنگی و درد تو ام !
I am the voice that always is calling you/من در آن صداییم که تو را ندا میدهد !
I am the voice and I will remain/من صدا هستم و (جاودان) میمانم
I am the voice in the fields when the Summer´s gone/من همان ندای سبزه ز اران در هنگامه ی تابستانم !
The dance of the leaves when the Autumn winds blow/من همان رقص برگها در وزش باد پاییزم
N'er do I sleep throughout all the cold Winter long/من هرگز در درازنای سرمای زمستان نخواهم خفت !
I am the force that in Springtime will grow/من همان نیروییم که بهاران را می آورم
(Instrumental)
I am the voice of the past that will always be/من همان صدای گذشته ام که همیشه (جاودان ) خواهم ماند
Filled with my sorrow and blood in my fields/و کارزار را از خون و اندوه پر خواهم ساخت
I am the voice of the future/من صدای آیندگانم
Bring me your peace, bring me your peace/ برایم صلح و آرامش بیاور ! برایم صلح و آرامش بیاور !
And my wounds they will heal/ تا مرهمی برای زخهایم باشد
I am the voice in the wind and the pouring rain/ من در صدای وزش باد و ریزش بارانم
I am the voice of your hunger and pain/ در در صدای گریه ی گرسنگی و درد توام !
I am the voice that always is calling you/ من همان نداییم که هماره تو را فرامیخوانم
I am the voice/ من صدا هستم
I am the voice of the past that will always be/ من صدای گذشته ام و همیشه (جاودان ) خواهم ماند !
I am the voice of your hunger and pain/ من صدای گریه ی گرسنگی و درد تو ام
I am the voice of the future/من صدای آیندگانم
I am the voice/ من صدا هستم(5)
enable more people to download your file, please transfer it to a free Collector's Account or a Premium Account.
MD5: 390DB253F3DE122C3BF781E33807785E |
|
|
بازگشت به بالا |
|
| کاربرانی که برای این ارسال از niloofarmehrzamin تشکر کرده اند seyghaly, parisa-s |
|
 |

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان

|
ارسال شده در: يكشنبه، 9 خرداد ماه ، 1389 08:48:01 موضوع مطلب: |
|
|
رقص کردی یا هه لپه رکی با پشتوانه ای فرهنگی، آیینی و حماسی پا به عرصهء هستی نهاد. در هیچ کدام از انواع زیر مجموعهء رقص کردی هه لپه رکی چیزی به عنوان مسالهء جنسی معنا ندارد. زنان و مردان دست در دست هم و برای رسیدن به هدفی مشترک و یا ابراز خوشحالی نسبت به پدیده های طبیعی و انسانی، پایکوبی می کنند. بشر از بدو پیدایش خود از هر طریقی خواسته است خالق خود را خشنود کند و چون خداوند به مادیات ارتباط داده نمی شده است، از این روی با ابراز رقص و شادمانی جسم خود را به روح ازلی پیوند داده اند. در ایران زمین جدای از رقص هه لپه رکی که قدمتی بس طولانی دارد، مراسم و رقص های دیگری نیز وجود دارد که برای تسکین درد بدن و التیام روح یا جسم پدید آمده است. مانند: «شمنیزم» شمن ها و «پریخوانی» ترکمن ها و «زار» در جنوب ایران. هر کدام از این رقص ها ریشه ای آیینی دارند و به بشر این را یادآوری می کنند که دنیای مادی فانی است و خداوند و رسیدن به او و خشنود کردن اوجزء اندیشه بشر باید باشد(در آینده به تاریخچه ی رقص های سنتی خواهیم پرداخت)
از پژوهشهایم چنین بر میاید که سرچشمه بیشتر رقص ها آیینی و برخاسته از خاورمیانه به ویژه مردمان فلات ایران است
به همانندی رقص کردی و سلتیک ایرلندی در این کلیپ بیندیشید :
enable more people to download your file, please transfer it to a free Collector's Account or a Premium Account.
MD5: DDC3D7CE427A64FFF65EB63DE9FAA4B1
البته یک رقص مشترک در خراسان گیلان و شبه جزیره ی بالکان در هنگام برداشت و خرمن کوبی انجام میدهند که در ایران به نام رقص گندم و خرمن در شبه جزیره ی بالکان oro dance مینامند و در اروپای غربی به گونه ی دیگر انجام میشود که بازمانده ی جشن مهرگان در میان پیروان آیین مهر است . با پژوهشهایی که کردم از دیدگاه باستان شناسی سرچشمه ی بیشتر رقص های آیینی از خاورمیانه و به ویژه مردمان فلات ایران میباشد |
|
|
بازگشت به بالا |
|
|
 |
|