کاربر مهمان، خوش آمديد!  ( ورود - عضويت )   امروز 20 بهمن ماه ، 1390

تالار گفتمان هخامنشیان: تالار گفتمان

تالار گفتمان هخامنشیان :: نمايش موضوعات - ایران پیش از ماد

ایران پیش از ماد

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع    

تالار گفتمان هخامنشیان صفحه اول انجمن -> بوم شناسی ایران بزرگ ( جغرافیای تاریخی )

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان
گرداننده تالار گفتمان

وضعيت: آفلاين
24 دي ماه ، 1387
تعداد ارسالها: 2080
امتياز: 4825
تشکر کرده: 697
تشکر شده 1023 بار در 734 پست

ارسالارسال شده در: يكشنبه، 9 اسفند ماه ، 1388 01:47:18    موضوع مطلب: ایران پیش از ماد پاسخ همراه با اعلان

75000 -سال پیش انسانهای پیش از تاریخ از گونه ی نئاندرتال در غار کمربند و غار هوتو نزدیک بهشهر مازندران

- 10000 سال پیش آثار دوران میان سنگی در غار کمربند

- 7000 تا 6000 سال پیش آثار نو سنگی در غارهای کمربند و هوتو و تپه ی سیلک کاشان ,تپه ی حصار دامغان ,نقاط مختلف خوزستان , فارس ,آذربایجان , پیدایش کشاورزی , ساختن خانه های روستایی ,سفالگری .

- 4000تا 3200 سال پیش ,دوران مس و مفرغ و پیدایش خط , آغاز فلز کاری ,تشکیل دولت عیلام ,مهاجرت اقوام هند و اروپایی به آسیای مرکزی .

- 3200 تا 2800 سال پیش ,دوران آهن ,آمدن آریاییان به ایران ,ظهور رتشت و آوردن اوستا

من این نوشتار را از ماهنامه ی چیستا آورده ام -شهریور سال 60

حال به دیدگاه خودم میپردازم

همانطور که میبینیم که نخستین زیست گا ه های انسان نخستین در فلات ایران در دامنه ی رشته کوه البرز بوده و دومین سکونت گاه در مسیر قوسی شکل در حاشیه کویر لوت و دشت کویر که در زمین شناسی به دریای تتیس خوانده میشود . درباره ی مهاجرت آریاییها به داخل فلات ایران باید بگویم اقوام ایرانی بارها به درون و برون فلات ایران کوچیده اند در اینکه کوچندگانی در 2000 سال پیش از میلاد به درون فلات ایران کوچیده اند تردیدی نیست اما این نشان از این ندارد که ساکنان نخستین فلات ایران ریشه ی ایرانی نداشته اند .

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان
گرداننده تالار گفتمان

24 دي ماه ، 1387
تعداد ارسالها: 2080
امتياز: 4825
تشکر کرده: 697
تشکر شده 1023 بار در 734 پست

ارسالارسال شده در: يكشنبه، 9 اسفند ماه ، 1388 17:32:42    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

آشور بانیپال پادشاه آشور در سال 640 پیش از میلاد به عیلام لشگر کشید نتیجه ی این لشگر کشی را بهتر از از زبان خود او بشنویم :

من شهر شوش , شهر بزرگ مقدس , مسکن خدایانشان , مأوای اسرارشان را به خواست آشور و عشتار فتح کردم . وارد کاخهایشان شدم و با شادی و بشارت در آنها اقامت گزیدم . در گنجهایش را گشودم ,که در آنها طلا و نقره و خواسته و مال فراوان بود , آنچه را که شاهان پیشین تا شاه کنونی عیلام در آنها گرد آورده بودند و تا به حال هیچ دشمنی جز من بر آنها دست نیافته بود , به منزله ی غنیمت در تملک گرفتم ...

من زیگورات شوش را از آجر هایی که لعاب لاجوردین داشت و زینت هایی را که از مس صیقلین بود , ویران کردم ... خدایان , زینت آلاتشان ,ثروتشان ,اثاثشان و کاهنان را به عنوان غنیمت به آشور آوردم . 32 مجسمه را که از طلا و نقره و مس ریخته و با مرمر تراشیده بودند به آشور آوردم ...

من دختران شاهان ,زنان شاهان , تمام خانواده ی شاهان قدیم و جدید ایلام
شهربان و کدخدایان ,استاد کاران ... جهار پایان بزرگ و کوچک را که شمارشان از ملخ بیشتر بود ,به آشور فرستادم .

نوشتار زبرین برگردان کتیبه ی میخی و بسیار کهن است از این رو به پارسی سره نوشته نشده اما نکات بسیار شگفتی از شکوه شهر شوش بیان میدارد

بازگشت به بالا

کاربرانی که برای این ارسال از niloofarmehrzamin تشکر کرده اند Ariyadokht
محل سكونت: ایران زمین

Ariyadokht
سر دبیر کارگروه ها
سر دبیر کارگروه ها

19 بهمن ماه ، 1388
تعداد ارسالها: 401
امتياز: 1005
تشکر کرده: 522
تشکر شده 289 بار در 185 پست

محل سكونت: ایران زمین

ارسالارسال شده در: يكشنبه، 9 اسفند ماه ، 1388 20:05:59    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سپاس فراوان بر تو بانو
بسیار اندیشه بر انگیز بود گرچه در خوزستان سفرها کرده ام و لی بایم تازگی داشت به همین گونه که آوردی زیبا آوردی!!

دل ز تن به بود یقین باشد

بازگشت به بالا

تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   

تالار گفتمان هخامنشیان صفحه اول انجمن -> بوم شناسی ایران بزرگ ( جغرافیای تاریخی )

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1

نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت