seyghaly مدیر سایت وضعيت: آفلاين 8 آذر ماه ، 1387 تعداد ارسالها: 920 امتياز: 2903 تشکر کرده: 372 تشکر شده 1053 بار در 598 پست
محل سكونت: تهران
ارسال شده در: دوشنبه، 26 بهمن ماه ، 1388 12:22:24 موضوع مطلب: یادمان های شهر ری
رسیدگی به یادمانهای شهر ری
در تاریخ 23 بهمن 1388 خورشیدی، گردشی دوباره در شهر ری و ورامین داشتم که هم شوند خرسندی و هم شوند دلگیری من شد.
نخست از میراث فرهنگی سپاس گزارم به خاطر رسیدگی به چند آثار باستانی رها شده که در 16 بازدید گذشته من از این آثار چیزی جز نابودی گام به گام آنها نمی دیدم.
سپاس از رسیدگی به یادمانهای باستانی چون گورستان آل بویه و برج نقاره خان ( که براستی پیش از این برای دیدن این برج می بایست کوه پیمایی بسیار خطرناکی را داشت ) ، آتشکده ری (موزه آتشکده) و گله از نحوه رسیدگی به دژ رشکان. گله من آنجاست که چرا پیش از کاوش بیشتر این یادمان ،در کنار آن راه سیمانی ایجاد شده تا بازدید کننده راحت باشد و اگر که مشکلی ندارد چرا در این 4 سالی که من از این یادمان بازدید می کردم چنین راهی ایجاد نشده بود؟ چرا سفالهایی که برای مرمت مرتب شده بود در این 6 ماه رها شده و شکسته شده بود؟
خرده دیگر من به تخته های آگاهی رسانی گردشگران است که براستی برخی از آنها مایه آبرو ریزی است.
برای نمونه تخته آگاهی رسانی گردشگران خارجی در آتشکده ری ( تپه میل ) اشتباهی غیر قابل فهم برای گردشگران خارجی دارد. در این تخته در بخش انگلیسی آن تاریخ ثبت این یادمان 1334 نوشته شده است که در ذهن گردشگر خارجی این پرسش پیش می آید : عجب میراث فرهنگی پر قدرتی چون از حدود 700 سال پیش تا به حال کار خود را آغاز کرده ! ، و یا سازمان میراث فرهنگی برای این اشتباه مورد تمسخر گردشگر قرار می گیرد . البته لازم است بدانید این اشتباه ، زمانی پیش می آید که در همان بخش، زمان کاوش نخست را 1901 گفته است.
فرتورهای زیر 23/11/1388 خورشیدی گرفته شده است _________________ دبیر پایگاه پژوهشی هخامنشیان، رسول صیقلی