کاربر مهمان، خوش آمديد!  ( ورود - عضويت )   امروز 4 خرداد ماه ، 1391

تالار گفتمان هخامنشیان: تالار گفتمان

تالار گفتمان هخامنشیان :: نمايش موضوعات - درخت مادربزرگ من !

درخت مادربزرگ من !

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع    

تالار گفتمان هخامنشیان صفحه اول انجمن -> گیاه شناسی

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان
گرداننده تالار گفتمان

وضعيت: آفلاين
24 دي ماه ، 1387
تعداد ارسالها: 2080
امتياز: 4825
تشکر کرده: 697
تشکر شده 1024 بار در 734 پست

ارسالارسال شده در: دوشنبه، 8 شهريور ماه ، 1389 17:35:02    موضوع مطلب: درخت مادربزرگ من ! پاسخ همراه با اعلان

درود بر همگی در خانه ی مادربزگم یک درخت ارغوان کهن سال است که من از خردسالی آن را خیلی دوست داشتم

برایم خیلی راز آمیز بود

چون بسیار تنومند است

چون خانه ی مادربزگم خیلی باستانی است یک چاه دست ساز در کنار درخت است به هیچ روی نیاز به آب ندارد وریشه هایش در دیواره ی چاه آب پیش رویی کرده وخودش آبیاری میشود .شاید در آینده خانه ی مادربزرگ م را خراب کنند اما من همیشه نگران این درخت کهن سال هستم Crying or Very sad .من در بیشتر خوابهایم که خود را کودک میبینم یا پیرامون درگذشتگان است این درخت را میبینم

حافظ در چامه هایش بسیار پیرامون این گیاه سخن رانده است

رامیز بودند این گیاه

در گلهای ارغوانی آن است که بسیار باشکوه است درست به مانند ردای مغان مادی درست به همان رنگ

ودیگر اینکه شکل برگهایش خیلی زیباست خیلی خیلی

شکل برگهایش قلبی شکل وگرد است درست به مانند برگهای نیلوفر آبی اما خیلی زیباتر

من همیشه برگهایش لای کتابهای درسی میگذاشتم وخشک میکردم وبه دوستانم نشان میدادم وآنها در شگفت می ماندند که چگونه در ناحیه ی مرکزی ایران همچین درختی میروید چون درختان بخش هایی مرکزی بیشتر سوزنی وتیغ مانند وخیلی خشن هستند اما برگهای این درخت خیلی نرم ونازک است من در آینده نماد پردازیهایی که از درخت ارغوان در ادبیات کهنداریم را برای شما میگویم وهمچنین فرتور درخت مادربزرگم را برایتان میگذارم

ارغوان

ارغوان، درختی آشنا که مقاومتی بی نظیر دارد. این درخت هر جا که آب کم و خاک نامطلوب است سبز شده و محیط زیست ما را

حیات بخشیده است.

امروزه مراکز حفاظت از منابع طبیعی آن را برای حاشیه شهرها و روستاها توصیه نموده و حتی بعضی از مراکز دولتی نهال ارغوان را تولید و به طور رایگان در اختیار علاقه مندان قرار می دهند.

این درخت در خاک های گچی و آهکی راحت رشد می کند و گرمای تند آفتاب و خشکی خاک را به آسانی تحمل می نماید. سرزمین مادری اش مناطق شرق مدیترانه است و در کشور ما گسترش زیادی دارد.

اوایل «اردیبهشت»، ارغوان تماشایی ترین زمان خود را می گذراند. در این هنگام در حالی که شاخه ها هنوز بدون برگ هستند، گل های خوشه ای و صورتی رنگش به حالت آویخته ظاهر می شوند و سپس برگ های سبز و قلبی شکل، آن شاخه ها را زینت می بخشد.

وقتی عمر گل ها به پایان رسید، بذرها در داخل محفظه هایی به نام نیام قرار گرفته و تمام طول سال روی شاخه ها باقی می مانند.

شرایط مناسب برای کاشت ارغوان

ارغوان، مناسبِ باغچه های بزرگ یا حاشیه کنار پیاده روهاست. این درخت به نورِ فروانِ آفتاب احتیاج دارد. از کاشت آن در محل های کم نور خودداری کنید. از سویی دیگر به سرما حساس است و مناسب مناطق سردسیر نیست. در عوض در مناطق مرکزی کشور و در حاشیه کویر به آسانی می روید. راز سلامتی این گیاه در قابل نفوذبودنِ خاک است، هر قدر خاک زهکش بهتری داشته باشد ارغوان سالم تر می ماند.

این نکته نیز قابل یادآوری است که اگر در کنار دیوار غرس شود ممکن است ریشه های عمیقش به استحکام دیوارها آسیب برساند.

ازدیاد

آسان ترین روش ازدیاد ارغوان، کاشت بذر است. بذرها باید در اوایل «اردیبهشت» در زمین ماسه ای کاشته شوند.

یکی دیگر از روش های تکثیر ارغوان خوابانیدن شاخه است.

در اوایل پاییز شاخه های بلند ارغوان را (مطابق شکل 1) در داخل خاک مرطوب قرار می دهیم. در محل تماس با خاک ریشه می زند، وقتی ریشه ها ظاهر شدند شاخه را از پایه مادری جدا می کنیم. (شکل 2)

کاشت نهال

موقعی که درخت هنوز بدون گل و برگ و یا به اصطلاح در خواب زمستانه به سر می برد زمان مناسبی است که آن را به باغچه منتقل کنیم. حجم گودال باید مناسب با حجم ریشه باشد. قبل از انتقال نهال، ریشه های پوسیده آن را هرس کنید. (شکل 3)

اطراف ریشه را با مخلوطی از کود پوسیده حیوانی و خاک بپوشانید. بلافاصله بعد از کاشت به درخت آب بدهید.

پدیدآورنده: مهندس مجتبی شریعت پناهی

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان
گرداننده تالار گفتمان

24 دي ماه ، 1387

ارسالارسال شده در: دوشنبه، 8 شهريور ماه ، 1389 22:14:57    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

اکنون فرتورهای درخت مادربزرگم را ببینید

این درخت در این خشکسالی امسال هیچ آبی نخورده به جز همان آبی که چاه دریافت میکند ببینید باز هم هنوز استوار وپابرجا است

بازگشت به بالا

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان
گرداننده تالار گفتمان

24 دي ماه ، 1387

ارسالارسال شده در: دوشنبه، 8 شهريور ماه ، 1389 22:24:41    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

این درخت تنه های زیادی داشت که مادربزرگم چند بار باغبان آورد چند تنه اش اش را برید وگرنه همه ی حیاط خلوت میشد تنه ی درخت

هنگامیکه کودک بودم ریشه های درخت همه ی موزاییک های حیاط را از جا درآورده بوده مادربزرگم دوباره موزاییک کرد.

خیلی در بهار زیباست

اگر دربهار گل داد فرتورش را برایتان میگذارم

من از پنجره اتاق پذیرایی فرتور گرفتم

یک پنجره ی دو لنگه به این حیاط دارد

هنگامیکه که پنجره ی چوبی را باز میکنم همیشه کودکی آن پایین کنار درخت میبینم . آن کودک من هستم !

آن قدر این نگاره ی ذهنی روشن است ;که گاهی میاندیشم خیال نیست

بازگشت به بالا

کاربرانی که برای این ارسال از niloofarmehrzamin تشکر کرده اند Sajad_bp, parisa-s
محل سكونت: تهران

Sajad_bp
دبیر کارگروه
دبیر کارگروه

20 مرداد ماه ، 1389
تعداد ارسالها: 347
امتياز: 828
تشکر کرده: 124
تشکر شده 287 بار در 168 پست

محل سكونت: تهران

ارسالارسال شده در: دوشنبه، 8 شهريور ماه ، 1389 22:47:05    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سپاس . از صمیم قلب می گویم که نوشتار و فرتور های شما احساس بسیار زیبایی داشت .

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي بازديد از سايت ارسال كننده مطلب
کاربرانی که برای این ارسال از Sajad_bp تشکر کرده اند niloofarmehrzamin
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   

تالار گفتمان هخامنشیان صفحه اول انجمن -> گیاه شناسی

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1

نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت