کاربر مهمان، خوش آمديد!  ( ورود - عضويت )   امروز 4 خرداد ماه ، 1391

تالار گفتمان هخامنشیان: تالار گفتمان

تالار گفتمان هخامنشیان :: نمايش موضوعات - آوه

آوه

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع    

تالار گفتمان هخامنشیان صفحه اول انجمن -> شهر سازی -> پیشینه و معماری شهر های ایران

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان
گرداننده تالار گفتمان

وضعيت: آفلاين
24 دي ماه ، 1387
تعداد ارسالها: 2080
امتياز: 4825
تشکر کرده: 697
تشکر شده 1024 بار در 734 پست

ارسالارسال شده در: جمعه، 4 تير ماه ، 1389 22:28:45    موضوع مطلب: آوه پاسخ همراه با اعلان

روستای آوه در حدود ۲۰ کیلومتری باختر قم بر کنار رود گاوماها (گاوماسا) قرار دارد. ویرانه‌های شهرک قدیمی در اطراف آن دیده می‌شود. عرض جغرافیایی آن ۳۴ و ۴۵ شمالی و طول جغرافیایی آن ۵۰ و ۲۰ شرقی است‌. محصول آن غلات، بنشن، پنبه، انار و انجیر؛ و پیشة مردم آن کشاورزی و گله‌دا

حد(مرز) اول قم از ناحيت(مرز) همدان است تا ميلادجرد(گرد-دژ) که آن ساوه است . (تاريخ قم ص 26). از بعضي متقدمان(بزرگتر ها) حکايت است که آبه(نام یک

روستا در نزدیکی ساوه که اکنون آوه خوانده می شود و می گوید گسترش دریاچه ی قم تا روستای آبه یا آوه بود ) دريا يکي بوده است ، يکي از پادشاهان عجم

(پارس)اتفاقاً که بر آن بگذشت در جوانب (کناره -ساحل)آن درياچه صيد کردن خوش يافت بفرمود تا آن آب را بگشادند(جزیره ی دست ساز ساختند) و کوشکي(کاخی)

بدان موضع (جایگاه)بنا کردند و ببالاي آن (کاخ)بر آمد آثار کهنه و قديمه (باستانی)ديد گفت اين نشانها و علامت ها و اثرها چيست يکي از حاضران گفت بزبان ايشان

خد(خط-نوشتار) بود پس آن موضع را بود (آگاهی -دانش)نام نهادند و تا بدين وقت آبادان است .

و برخي ، از بعض روات عجم حکايت کند که اول موضعي که ازمواضع رساتيق (روستا های)ساوه و حوالي آن بنا نهادند آبه بود وبيب(بیژن) بن(پور) جودرز(گودرز) آن را

بنا کرده و سبب بناي آن آن بود که کيخسرو بدانجا رسيد و آن درياچه اي بود و در موضع وجاي آبه آبي پاکيزه و صافي بود بدان آب فرود آمد و بزبان عجم(پارسی)

گفت که بدين آب "سااي افا (اپا-بپا)استي":

يعني اين آب محتاجست بسايه اي و بنايي و عمارتي پس آبه را بقول کيخسرو که گفت آب آبه نام کردند و گويند که بيب(بیژن) بن جودرز(گودرز) از کيخسرو خواست

که بدانجا عمارتي کنند و بنايي . کيخسرو او را دستوري داد پس بيب کريه(قریه -روستا) آبه را بنا کرد به(فرمان) اذن و اجازت کيخسرو

و گويند که چون بيب بن جودرز در صحبت (هم نشینی)کيخسرو از بلاد ترک(توران) باز گرديد در صحرايي بلند از صحاري و مواضع قم فرود آمد و بدان صحرا هيچ عمارتي و بنايي نبود پس بيب (بیژن)آبه را بنا کرد و ميلادبن جرجين(گرگین) ميلادجرد(گرد) و بعضي گويند که ابتداي بناي رستاق

(روستای)ساوه در ايام کيخسرو بود و آن چنان بود که چون کيخسرو و بهمدان فرود آمد و همدان را زينستان (اروس) ايرانشهرامید

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي
کاربرانی که برای این ارسال از niloofarmehrzamin تشکر کرده اند parisa-s, seyghaly, Ariyadokht

parisa-s
سر دبیر کارگروه ها
سر دبیر کارگروه ها

وضعيت: آفلاين
12 فروردين ماه ، 1389
تعداد ارسالها: 404
امتياز: 1173
تشکر کرده: 449
تشکر شده 439 بار در 238 پست

ارسالارسال شده در: جمعه، 4 تير ماه ، 1389 22:52:41    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

چه جالب بانو ي گرامي
جالب است كه من از اين روستا بي خبر بودم....
يعني براي من جالب است چون ...!!!!

سپاس از شما كه مرا آگاه كردين... Smile

من نفسم را به تو هديه مي دهم
تا تو زنده و پايدار بماني تا ابد....

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي ارسال ايميل
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   

تالار گفتمان هخامنشیان صفحه اول انجمن -> شهر سازی -> پیشینه و معماری شهر های ایران

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1

نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت