niloofarmehrzamin گرداننده تالار گفتمان وضعيت: آفلاين 24 دي ماه ، 1387 تعداد ارسالها: 2080 امتياز: 4825 تشکر کرده: 697 تشکر شده 1024 بار در 734 پست
ارسال شده در: جمعه، 4 تير ماه ، 1389 22:28:45 موضوع مطلب: آوه
روستای آوه در حدود ۲۰ کیلومتری باختر قم بر کنار رود گاوماها (گاوماسا) قرار دارد. ویرانههای شهرک قدیمی در اطراف آن دیده میشود. عرض جغرافیایی آن ۳۴ و ۴۵ شمالی و طول جغرافیایی آن ۵۰ و ۲۰ شرقی است. محصول آن غلات، بنشن، پنبه، انار و انجیر؛ و پیشة مردم آن کشاورزی و گلهدا
حد(مرز) اول قم از ناحيت(مرز) همدان است تا ميلادجرد(گرد-دژ) که آن ساوه است . (تاريخ قم ص 26). از بعضي متقدمان(بزرگتر ها) حکايت است که آبه(نام یک
روستا در نزدیکی ساوه که اکنون آوه خوانده می شود و می گوید گسترش دریاچه ی قم تا روستای آبه یا آوه بود ) دريا يکي بوده است ، يکي از پادشاهان عجم
(پارس)اتفاقاً که بر آن بگذشت در جوانب (کناره -ساحل)آن درياچه صيد کردن خوش يافت بفرمود تا آن آب را بگشادند(جزیره ی دست ساز ساختند) و کوشکي(کاخی)
بدان موضع (جایگاه)بنا کردند و ببالاي آن (کاخ)بر آمد آثار کهنه و قديمه (باستانی)ديد گفت اين نشانها و علامت ها و اثرها چيست يکي از حاضران گفت بزبان ايشان
خد(خط-نوشتار) بود پس آن موضع را بود (آگاهی -دانش)نام نهادند و تا بدين وقت آبادان است .
و برخي ، از بعض روات عجم حکايت کند که اول موضعي که ازمواضع رساتيق (روستا های)ساوه و حوالي آن بنا نهادند آبه بود وبيب(بیژن) بن(پور) جودرز(گودرز) آن را
بنا کرده و سبب بناي آن آن بود که کيخسرو بدانجا رسيد و آن درياچه اي بود و در موضع وجاي آبه آبي پاکيزه و صافي بود بدان آب فرود آمد و بزبان عجم(پارسی)
گفت که بدين آب "سااي افا (اپا-بپا)استي":
يعني اين آب محتاجست بسايه اي و بنايي و عمارتي پس آبه را بقول کيخسرو که گفت آب آبه نام کردند و گويند که بيب(بیژن) بن جودرز(گودرز) از کيخسرو خواست
که بدانجا عمارتي کنند و بنايي . کيخسرو او را دستوري داد پس بيب کريه(قریه -روستا) آبه را بنا کرد به(فرمان) اذن و اجازت کيخسرو
و گويند که چون بيب بن جودرز در صحبت (هم نشینی)کيخسرو از بلاد ترک(توران) باز گرديد در صحرايي بلند از صحاري و مواضع قم فرود آمد و بدان صحرا هيچ عمارتي و بنايي نبود پس بيب (بیژن)آبه را بنا کرد و ميلادبن جرجين(گرگین) ميلادجرد(گرد) و بعضي گويند که ابتداي بناي رستاق
(روستای)ساوه در ايام کيخسرو بود و آن چنان بود که چون کيخسرو و بهمدان فرود آمد و همدان را زينستان (اروس) ايرانشهرامید
parisa-s سر دبیر کارگروه ها وضعيت: آفلاين 12 فروردين ماه ، 1389 تعداد ارسالها: 404 امتياز: 1173 تشکر کرده: 449 تشکر شده 439 بار در 238 پست
ارسال شده در: جمعه، 4 تير ماه ، 1389 22:52:41 موضوع مطلب:
چه جالب بانو ي گرامي
جالب است كه من از اين روستا بي خبر بودم....
يعني براي من جالب است چون ...!!!!
سپاس از شما كه مرا آگاه كردين... _________________ ايران من
با آن همه ستم هايي كه در خاكت نفوذ كرده
و تو را با بي رحمي خفه ميكند
من نفسم را به تو هديه مي دهم
تا تو زنده و پايدار بماني تا ابد....