کاربر مهمان، خوش آمديد!  ( ورود - عضويت )   امروز 4 خرداد ماه ، 1391

تالار گفتمان هخامنشیان: تالار گفتمان

تالار گفتمان هخامنشیان :: نمايش موضوعات - اسکندر

اسکندر

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع    

تالار گفتمان هخامنشیان صفحه اول انجمن -> دیدگاه ها

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام
محل سكونت: iran

human
سر دبیر کارگروه ها
سر دبیر کارگروه ها

وضعيت: آفلاين
5 دي ماه ، 1387
تعداد ارسالها: 489
امتياز: 1069
تشکر کرده: 315
تشکر شده 540 بار در 345 پست

ارسالارسال شده در: سه شنبه، 11 خرداد ماه ، 1389 00:57:49    موضوع مطلب: اسکندر پاسخ همراه با اعلان

با درود
بيگمان تا کنون در باره اسکندر بسيار خوانده ايد .
دانشمندان ايرانی در اين چند دهه در بازبينی تاريخ جنگهای اسکندر به نکته های شگفتی برخورد کرده اند که پرداختن به آنها ارزشش را دارد .
راستش را بخواهيد من در آغاز آنها را چندان جدی نگرفتم و و دستاوردشان را برخواسته از برخی دگم يا دژم آنديشيها ميدانستم ،اما ديگر ديدگاه من هم دگرگون شده .
در اينکه تاريخ تاريخ نويسان غربی انباشته از دروغ است ،خود غربيها شک ندارند ،چه رسد به ما .
در اين جستار من از گزافه گوييها در باره شمار لشکريان ،سرعت جابجايی ،شيوه تدارکات و پشتيبانی سپاه که نشدنيست ميگذرم ،چرا که ديگر دانشمندان راستی پژوه به خوبی به آنها پرداخته اند .
من ميخواهم تنها بپردازم به نام اسکندر .
غربيها چيزی به نام اسکندر ندارند ،بلکه الکسندر alexander دارند .
ال پيشوند اسم عرب است که پس از ورود سپاه آنها به اروپا در زبان برخی ازکشورهای اروپايی مانند اسپانيا رواج پيدا کرد . و چرا پهلوان غربی اسمش عربزده شده و ما ميدانيم آن تاريخی که نام اسکندر بر سر زبانها افتاد فرهنگ عرب ،و اگر نام آنرا بتوان فرهنگ گذاشت ،از هيچ جايگاهی برخوردار نبود .
اما اين درست است که اسکندر نامی در آن تاريخ ميزيسته و با دژنام گجستک از او ياد ميشد .
من گمان ميکنم اين اسکندر همان اشک سردودمان اشکانيان باشد که از سوی مغان زرتشتی پس از فروپاشی دودمان اشکانی نامش اينگونه دگرگون شده .
با اين پيش زمينه که ساسانيان و بويژه موبدان زرتشتی از اشکانيان کينه اي ژرف به دل داشتند ,از آنجا که اشک نامی اسپند است ,برأی آنکه آنرا از اسپندينگی بياندازند و دگر شدن ش به س نيز يک روال بوده ،اشک به اسک دگر شد و باز از آنجا که اشک مهر آيين بود و شايد اوستا را ارج نمينهاد و يا شايد آنرا نابود ميکرده پسوند کنتار kantar با چم ويران کننده را هم بر آن افزودند .
و اينگونه شد که نام اسکّنتار يا اسکندر پديد آمد .
ازديد من تاريخ اسکندر به بازبينی بسيار ژرفتری نياز دارد و در اينراه بايسته است که تنها با شمشير راستی وارد ميدان شويم ، زيرا همانگونه که ميبينيم ,دروغ ديری نميپايد .

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

human
سر دبیر کارگروه ها
سر دبیر کارگروه ها

5 دي ماه ، 1387
تعداد ارسالها: 489
امتياز: 1069
تشکر کرده: 315
تشکر شده 540 بار در 345 پست

ارسالارسال شده در: چهارشنبه، 12 خرداد ماه ، 1389 14:46:57    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

با درودی دگرباره
اگر ديدگاه من درست باشد ،در نبشته های برجای مانده اشکانی نبايد از اسکندر نامی برده شده باشد ،چرا که اين واژه ,دگر شده ,برأی دشنام به اشک ،برپا کننده شاهنشاهی اشکانی بوده است .
و اگر بجای واژه توهين آميز اسکندر از الکسندر نامی برده شود ،ميتواند نشانگر آن باشد که ميان اسکندر پارتی و الکسندر يونانی هيچ وابستگی وجود نداشته است .
ميدانيم که اگر اسکندر مقدونی ،و نه الکسندر مقدونی ،وجود داشته باشد ،بيش از هر زمانی بايد نامش در زمان شاهنشاهی اشکانی رواج ميداشت
اسکندر نامی توهين آميز بود ،اما الکسندر نامی ارجمند .
و ايرانيان ،از زمان ساسانيان تا امروز ،بر اندازنده دودمان هخامنشی را اسکندر ميناميدند و نه الکسندر .

بازگشت به بالا

niloofarmehrzamin
گرداننده تالار گفتمان
گرداننده تالار گفتمان

24 دي ماه ، 1387
تعداد ارسالها: 2080
امتياز: 4825
تشکر کرده: 697
تشکر شده 1024 بار در 734 پست

ارسالارسال شده در: چهارشنبه، 12 خرداد ماه ، 1389 16:27:48    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

جناب هومن درود بر شما

من در ادبیات پارسی بیشتر سِکَندَر شنیده ام نه اسکندر

نه هرکه آیینه داند سکندری داند (حافظ)

بازگشت به بالا

تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   

تالار گفتمان هخامنشیان صفحه اول انجمن -> دیدگاه ها

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1

نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~