yazdan جانشین گرداننده تالار وضعيت: آفلاين 23 فروردين ماه ، 1388 تعداد ارسالها: 686 امتياز: 1854 تشکر کرده: 974 تشکر شده 700 بار در 418 پست
ارسال شده در: يكشنبه، 9 اسفند ماه ، 1388 13:14:54 موضوع مطلب: واژه مهبانگ درشاهنامه
در جستجوی واژه «مهبانگ» در شاهنامه
درود دوستان
مدتها پیش خوانده بودم که big bang در شهنامه با نام «مهبانگ یا مه بانگ» شناسانده شده است اما شوربختانه اکنون در یادم نیست که کجا همچین چیزی خوانده بودم..
به هر روی برای کاری، در جستجوی آن بیتی از شاهنامه هستم که این واژه را در بر داشته باشد
اگر از دوستان کسی آگاهی دارد،از کمک او خوشنود خواهم شد.
human سر دبیر کارگروه ها وضعيت: آفلاين 5 دي ماه ، 1387 تعداد ارسالها: 444 امتياز: 974 تشکر کرده: 311 تشکر شده 488 بار در 305 پست
محل سكونت: iran
ارسال شده در: يكشنبه، 9 اسفند ماه ، 1388 23:19:06 موضوع مطلب:
با درود بر يزدان فرزانه
در پاسخ شما ميخواهم ديدگاه خود را روشن کنم .
نخست : در شاهنامه من به واژه مه بانگ برنخورده ام .
دوم : خود واژه بيگ بنگ همه اش پارسيست .
بيگ دگر شده بغ است با چم خدا که امروزه با چم بزرگ کاربرد فراوان دارد ،مانند ايل بيگ با چم بزرگ ايل .و چم بانگ نيز صدای بلند ميباشد .
پس مانای پارسی بيگ بنگ ميتواند بانگ خدا و يا بانگ بزرگ باشد .
واپسين نکته آنکه من يکی باور ندارم که جهان آکرانه از انفجاری بسيار بزرگ آفريده شده باشد .
شايد در اندازه های کلان بتوان به اين باور رسيد ،اما در اندازه های خورد يا ريز نه .
چگونه ميتوان باور کرد که اينهمه اتم ،الکترون ،پروتن و .....و آنهمه شبيه و همگون از يک انفجار در ماده اي بيشکل به وجود آمده باشد .
از ديد من آيندگان بسيار به اين ديدگاه خواهند خنديد .
پيروان برخی از شاخه های وديک بر اين باورند که جهان از بانگ خدا که همان اوم باشد هست شده است .
کاربرانی که برای این ارسال از human تشکر کرده اند Ariyadokht
niloofarmehrzamin گرداننده تالار گفتمان وضعيت: آفلاين 24 دي ماه ، 1387 تعداد ارسالها: 2080 امتياز: 4825 تشکر کرده: 697 تشکر شده 1023 بار در 734 پست
ارسال شده در: دوشنبه، 10 اسفند ماه ، 1388 17:00:49 موضوع مطلب:
درود بر همگی
باور های ایرانی به ادیان ابراهیمی بیشتر همانندی دارد تا مادی گرایی و ما نب اید خودمان را گول بزنیم حتی اگر این باور ها را نپذیریم ما تنها باید راوی باشیم بدون هیچ جانبداری _________________ آباد باش ای ایران ! آزاد باش ای ایران ! از ما فرزندان خود دلشاد باش ای ایران !