کاربر مهمان، خوش آمديد!  ( ورود - عضويت )   امروز 15 ، 1389

تالار گفتمان هخامنشیان: تالار گفتمان

تالار گفتمان هخامنشیان :: نمايش موضوعات - پيمان زناشويي ايرانيدر گاتها

پيمان زناشويي ايرانيدر گاتها

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع    

تالار گفتمان هخامنشیان صفحه اول انجمن -> دین، عرفان و فلسفه زرتشتی -> زرتشت و گاتها

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

sayeh
دبیر گروه
دبیر گروه

وضعيت: آفلاين
30 ، 1388
تعداد ارسالها: 207
امتياز: 0
تشکر کرده: 4
تشکر شده 30 بار در 27 پست

ارسالارسال شده در: ، 3 ، 1388 15:21:28    موضوع مطلب: پيمان زناشويي ايرانيدر گاتها پاسخ همراه با اعلان

هات پنجاه وسوم در يسنا به پيوند زناشويي دختر زرتشت پوروچيستا ويژگي داده شده است . در جشني كه براي زناشويي پوروچيستا و نامزدش بر پا شده بود زرتشت براي آنهايي كه در آن جشن بودند و نيز دختران و پسران سخناني ميگويد كه كوتاه شده آن اينگونه است .

"سپنتا ترين و پاكيزه ترين روش زندگي درست انديشي . درست گفتاري و درست كرداري است من چون از فروز هاي مزدا پيروي كردم خداوند به من زندگي و نام جاودانه بخشيد و به همه كساني كه پندار نيك گفتار نيك و كردار نيك داشته باشند اين موهبت را ارزاني خواهد داشت."

پس از پيشگفتار بالا زرتشت دختر خود را فراميخواند و ميگويد براي او همسري گزينش كرده كه در رفتار و منش الگوي نيكان است ولي نميخواهد دخترش بدون انديشه و بررسي هاي بايسته ديدگاه پدرش را درباره همسرش بپذيرد و آن جوان را كه جاماسب ناميده ميشد به همسري برگزيند بلكه ميخواهد او از هر سو در اين باره انديشه كند و هر گاه جاماسب را شايسته همسري دانست بپذيرد سخناني كه زرتشت در اين راستا يه پوروچيستا گفته اي چنين است:

اينك تو اي پوروچيستا كه از دودمان سپنتا و جوان ترين دختر زرتشت هستي من از روي پاكدلي و نيك منشي جاماسب را از جوانان برجسته و نيك منش است براي همسري تو پيشنهاد ميكنم و او را براي همسري تو شايسته ميدانم از تو درخواست دارم در اين باره انديشه و خرد خود را به كار بري و هر گاه به درستي پي بردي كه او شايستگي همسري تو را دارد آنگاه او را شريك زندگي گردان.

پوروچيستا در پاسخ پدر ميگويد: بدون هيچ دو دلي من كسي را كه به نيكي و پاكدلي مورد پذيرش همگان است بر خواهم گزيد و او را دوست خواهم داشت. باشد كه روشني انديشه نيك به من برسد و زني پاكدامن و پارسا در پاكان باشم و اهورا مزدا براي هميشه دين بهي را به من ارزاني دارد.(گاتها، هات 53 بند 3 و 4)

زرتشت از شنيدن سخنان خرد آگاهانه پوروچيستا بسيار شادمان و خشنود ميشود و ميگويد:

اي نو عروسان و نو دامادان

به پند من گوش فرا دهيد و به ياد بسپاريد. پيوسته با انديشه نيك زندگي كنيد و در درستي و راستي از هم پيشي جوييدتا در زندگي پيروز باشيد بدانيد كه در اين جهان دروغ نا روا بوده و ،فرآيند آن فساد است.از آن دوري كنيد.آن گمراهاني ، كه از راستي خودداري ميكنند، زندگي خود را نابود خواهند كرد. (گاتها، هات 53 ، بند 5 )

پس از سخنان بالا بين پوروچيستا و جاماسب پيوند زناشويي بسته ميشود. پيوندي با گفتار پارسي با سخن پارسي و برابر با ارزش هاي زن و مرد ايراني، پيماني كه در آن سخن از نيكي بود. پيمان زناشويي ايراني.

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   

تالار گفتمان هخامنشیان صفحه اول انجمن -> دین، عرفان و فلسفه زرتشتی -> زرتشت و گاتها

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1

نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت